Ce obiective turistice regasim in orasul Sighisoara din Roamania ?
Sighisoara este situată în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgul-Mureș și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte.
Arhitectura clădirilor din Sighișoara au și acestea influență germană, acest stil regăsindu-se în orașe vechi din Germania cum ar fi Rothenburg sau Nuernberg.
Localitatea, întemeiată de coloniștii germani, este menţionată pentru prima dată documentar în anul 1280 drept Castrum Sex, în anul 1298, cu denumirea Schespurch, iar mai tarziu “Schäßburg”. În anul 1367, primeşte rangul “civitas” (oras), iar numele românesc al oraşului este atestat în scris din anul 1431.
Obiective turistice in Sighisoara
Dacă ajungi prin zona Sighişoarei, atunci cu siguranta ar fi bine sa bifezi urmatoarele obiective turistice pe care multi dintre turistii romani si straini le viziteaza atunci cand ajung in orasul medieval Sighisoara.
Cetatea Medievală Sighişoara
Complex medieval de arhitectură militară, civilă şi ecleziastică de valoare europeană, Cetatea Sighişoara este singura cetate medievală locuită în întregime din Sud-Estul Europei.
Parte a Patrimoniului Universal UNESCO începând cu anul 1999, Cetatea medievală Sighişoara este un punct de atracţie pentru turişti din întreaga lume care vin să-i descopere farmecul descris în cronici şi recreat în timpurile moderne în cele mai neaşteptate moduri.
Scara Acoperita
În forma actuală, scara acoperita are o fundaţie de piatră, pereţi de lemn şi acoperiş de şindrilă. Mai este cunoscută şi drept „Scara şcolarilor” pentru că se spune că a fost acoperită pentru protejarea copiilor care urmau această cale spre şcoală.
Biserica din Deal
Un alt obiectiv turistic in Sighisoara il reprezinta Biserica din Deal care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525. Închinată Sfântului Nicolae, ea se află în vârful așa-numitului „Deal al Școlii”.
Turnul cu Ceas – Muzeu
Simbol al autorităţii publice in trecut, iar acum al oraşului Sighişoara, Turnul cu Ceas este unul din cele mai expresive monumente de arhitectură militară din Transilvania.
Ceasul exista în 1648, când meșterul Johann Kirtschel a adăugat sferturile de oră și figurinele care reprezintă zilele săptămânii, refăcute tot de el după incendiul din 1676.
Turnul Fierarilor
Turnul Fierarilor, construit în 1631 în locul vechiului Turn al Bărbierilor. Si acesta, a ars în incendiul din anul 1676, apoi a fost reparat si reconstituit.
Cu siguranta Sighisoara este un oras pe care nu trebuie sa-l ratezi atunci cand ai drum in zona iar incursiunea in istoria mediavala este de-a dreptul fascinanta pentru multi dintre turisti.