Obiective turistice naturale in Maramures

on

- Advertisement -

Ce obiective naturale regasim in judetul Maramures din Romania. Judetul Maramures reprezinta o atractie pentru nenumarati turisti atat din Romania dar si de peste hotare.

Zona Maramures ofera foarte multe locuri care merita sa fie vizitate iar in cadrul acestui articol vom exemplifica cateva din obiectivele turistice din Maramures.

Obiective turistice din Maramures

Cele mai frumoase peisaje si locuri de vizitat din Maramures le regasim exemplificate ceva mai jos oferindu-va un mic intro in peisajul de poveste din Maramures.

- Advertisement -

Valea Vaserului

Întinzându-se pe o suprafață de 40 km, Valea Vaserului reprezintă o regiune pitorească din România in care regasim diferite peisaje care te vor plasa intr-o lume de basm.

Poti face o plimbare cu mocanita – un tren cu aburi care te va purta prin valea Vaserului din Maramures si vei avea parte de o oprire la Paltin unde vei putea servi masa si vei putea vedea un peisaj de poveste in aceasta zona.

mocanita valea vaserului

Cimitirul Vesel Săpânța

Daca ai trecut prin Maramures cu siguranta o oprire o poti face la cimitirul vesel de la Sapanta, unde locul este plin de veselie chiar daca totusi suntem intr-o zona in care ar trebui sa fim tristi.

Primele cruci vesele au fost create de Stan Ioan Pătraș, un sculptor maramureșean renumit, în 1935.

Cascada Cailor

Un alt obiectiv turistic in Maramures il reprezinta cascada cailor,   situată în apropierea stațiunii montane Borşa, care face parte din Munții Rodnei. Turiștii pot ajunge la aceasta prin pădure, într-o plimbare de o oră sau cu telecabina care urcă spre vârful pârtiei de ski, de unde aceștia trebuie să coboare câteva minute prin pădure.

caccada cailor din maramures

Satul Breb

Satul Breb reprezintă o locație emblematică pentru tot ceea ce înseamnă Maramureș: case din lemn, o biserică unică care datează din secolul al XVI-lea, localnici ospitalieri și cei mai renumiți meșteri din țară.

Daca iti doresti o evadare din cotidian si o relaxare deplina, satul Breb reprezinta alegerea ideala pentru o deconectare totala.

satul breb

Mănăstirea Bârsana

Această mănăstire este considerată una dintre cele mai frumoase din Maramureș datorită picturilor sale interioare impresionante. Culorile alb, roșu, albastru și auriu domină reprezentarea scenelor religioase din acestea, cu influențe ale stilului baroc.

Manastirea Barsana este un obiectiv turistic vizat de tot mai multi turisti ce aleg ca destinatie de vacanta Maramures.

manastirea barsana maramures

Vârful Pietrosul Rodnei

Vârful Pietrosu este cel mai înalt pisc muntos din Munții Rodnei cu 2.303 metri. De asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lanț al Carpaților Orientali, fiind împărțit între județele Maramureș și Bistrița Năsăud.

Pentru trasee montane si drumetii in vacanta din Maramures, muntii Rodnei reprezinta una din alegerile turistilor atunci cand doresc un pic de aventura.

Memorialul Sighet

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței este format din muzeul situat în fosta închisoare politică din Sighetu Marmației și centrul internațional de studii asupra comunismului cu sediul în București.

memorialul sighet

La Memorialul Sighet veți putea vizita și Cimitirul Săracilor, în care au fost îngropați peste 50 de deținuți politici care și-au pierdut viața în Închisoarea Miniștrilor.

Lacul Albastru Baia Sprie

Lacul Albastru este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN, situat în județul Maramureș, pe teritoriul administrativ al orașului Baia Sprie.

Lacul s-a format prin prăbusirea unor vechi lucrări miniere de exploatare de pe filonul Domnisoara în ani 1919 – 1920. În jurul lacului există câteva exemplare de pin care dau un farmec aparte zonei.

lacul albastru baia sprie

Cu siguranta daca alegem zona Maramures vom descopreii traditii, obiceiuri si peisaje desprinse din povesti cu locurile si farmecul muntilor si vailor.

- Advertisement -
Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

MyElectrica login aplicatie Electrica Furnizare

Cum te loghezi in aplicatia MyElectrica...

Black Friday la eMag are loc vineri 10 Noiembrie

Black Friday la eMag are loc...

Cetatea Brasov – obiectiv turistic pe Dealul Straja

Cetatea Brasovului este un obiectiv turistic...

Webcam Gara de Nord Bucuresti

De curand avem un webcam din...

Complex Paradisul Acvatic Brasov – Pret si Program

Complex Paradisul Acvatic Brasov este un...

Partia Buscat webcam live partie

Webcam live de la partia Buscat....