Sibiu este municipiul de reședință al județului cu același nume, Transilvania, România, format din localitățile componente Păltiniș și Sibiu.
Care sunt obiectivele turistice din Sibiu si ce locuri merita sa vizitezi odata ce ai ajuns in Sibiu. Analizam in cadrul acestui articol locurile din Sibiu pe care nu trebuie sa le ratezi.
Obiective Turistice in Sibiu
Care sunt principalele obiective turistice din Sibiu pe care trebuie neaparat sa le vezi. Iata mai jos o enumerare ce include si imagini din Sibiu.
Piata Mare
Piata mare este situata in centrul istoric al Sibiului si dovada statutului de Capitala Culturala Europeana. Este cea mai mare piață publică din orașul vechi și a fost martora activităților economice ale negustorilor din Sibiu.
La piata mare se organizau adunări cetățenești, târguri și chiar și execuții. În această piață a fost decapitat în 1703 Johann Sachs von Harteneck, comite al sașilor în perioada 1691-1703.
Muzeul Brukenthal
Muzeul Național Brukenthal este un grup de muzee din Sibiu. Nucleul acestui grup îl reprezintă colecțiile baronului Samuel von Brukenthal de artă europeană, stampe, numismatică și cărți, dar și clădirea ridicată de baron pentru a le găzdui, Palatul Brukenthal.
Piata Mica
Piata Mica din Sibiu este deasemenea un obiectiv turistic pentru turisti fiind situata tot in centrul Sibiului. Piaţa Mică era denumită în documente Circulus Parvus şi se afla pe suprafaţa celei de-a doua centuri de fortificaţii a oraşului.
Piaţa este împărţită în două părţi distincte de stradă Ocnei care coboară pe sub Podul Minciunilor spre Oraşul de jos.
Turnul Sfatului
Turnul Sfatului din Sibiu este un turn aflat în municipiul Sibiu, pe sub care este un gang de trecere între Piața Mare și Piața Mică. El a fost construit în secolul al XIII-lea, la parterul său aflându-se poarta de intrare în cea de-a doua centură de fortificații a orașului.
Casa Artelor
Casa artelor, iniţial a funcționat ca hala măcelarilor, documentată din 1370, ulterior a aparţinut postăvarilor iar prin sec. XVIII a fost folosită şi ca depozit de cereale. În 1765, pentru scurt timp a fost folosită ca sală de teatru.
Faţada principală e caracterizată prin ritmul egal al celor 8 arcade semicirculare de la parter, pe pile masive din caramidă, evazate spre bază, cărora le corespund 8 ferestre (6 ochiuri) la etaj.
Pe faţadă este figurată în relief o stemă a oraşului datând din 1789, anul unei restaurari. Stema inclusă într-un medalion circular, ancadramentele liniare ale ferestrelor şi cornişa profilată sunt singurele elemente decorative.
Podul Minciunilor
Podul Minciunilor sau Podul culcat este un pod metalic, construit în anul 1859 deasupra străzii Ocnei care făcea legătura între Orașul de Jos și Orașul de Sus.
In prezent podul Minciunilor reprezinta o atractie turistica si un loc de vizitat in Sibiu pentru nenumarati turisti atat din tara cat si de peste hotare.
Orasul de Jos
Desi are putine monumente recunoscute si este in mare parte rezidential, aici se gasesc unele dintre cele mai vechi case din Sibiu. O plimbare prin aceasta zona totusi este una care te va lega de istoria Sibiului.
Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor
Turnul a fost construit în secolul al XIV-lea de breasla săsească a dulgherilor din orașul și face partea din cea de-a treia centură de fortificații a orașului, alături de Turnul Olarilor și Turnul Archebuzierilor.
Turnul Archebuzierilor face parte din cea de-a treia incintă a ansamblului fortificaţiilor din Sibiul medieval, care datează din anii 1357-1366.
Muzeul Astra din Sibiu
Muzeul se află la 4 km de oraşul Sibiu, într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală Dumbrava Sibiului. Unul din punctele forte daca ajungi la Sibiu este muzeul Astra pe care daca vrei sa-l vizitezi iti trebuie cateva ore bune intrucat vei descoperii frumusetile satului romanesc din diferite regiuni ale tarii.
Catedrala Evanghelica
Catedrala Evanghelică din Sibiu este catedrala Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România și una dintre cele mai impresionante clădiri construită în stil gotic din Transilvania.
Biserica se află în Piața Huet din Sibiu și este dominată de un turn pe șapte nivele. Aceasta este un amplu edificiu realizat în stil gotic, fiind a treia ca mărime, după Biserica Neagră din Brașov și Catedrala Sfântul Mihail din Alba Iulia.
Obiectivele turistice si locurile de vizitat din Sibiu ne fac sa revenim cu placere in zona Sibiului ori de cate ori avem ocazia. In centru Sibiului regasim o multime de restaurante sau terase gata sa iti ofere cele mai bune preparate.