Vulcanii noroiosi din Buzau

on

- Advertisement -

Vulcanii noroiosi de la Buzau atrag in fiecare an turisti dornici sa descopere peisajul din imprejurimile vulcanilor noroiosi.

Ce sunt Vulcani Noroiosi

Vulcanii Noroioşi reprezintă formaţiuni constituite de gazele naturale care provin de la peste 3.000 de metri adâncime, acestea trecând prin solul argilos, aici intervenind şi apa din pânza freatică. Gazele împing cu o anumită presiune, spre suprafaţă, apa amestecată cu argilă. Astfel, nămolul care iese la suprafaţă se usucă la contactul cu aer, formându-se astfel structuri conice asemănătoare unor vulcani.

vulcani noroiosi din Buzau

- Advertisement -

Cei mai cunoscuți vulcani noroioși  de la Buzau sunt cei de la Pâclele Mari deoarece acoperă 15 hectare, iar Pâclele Mici se întinde pe 10 hectare, ambii incluși pe lista monumentelor naturii din anul 1924.
Inca din anul 1924, Vulcanii Noroioși sunt declarați rezervație naturală și reprezintă un obiectiv atractiv în circuitul turistic european.

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari se află în partea centrală a depresiunii Berca pe un platou arid, de formă circulară, unde există numeroase aparate active de 2-3 m și fosile de 6-8 m, dezvoltate pe o suprafață de 22 ha. Aici predomină vulcanii care degajă noroi vâscos, care prezintă urme de petrol.

valcani noroiosi pacla mare

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici sunt ceva mai reduși ca înălțime și număr, excepție făcând partea centrală a platoului, unde se află un con proeminent, înalt, care are în partea superioară două cratere active de mari dimensiuni.

Obiective turistice la Vulcanii Noroiosi

Daca ai ajuns in zona Buzaului atunci iata care sunt obiectivele turistice din zona Vulcanilor Noroiosi:

Avem 4 obiective turistice principale: Pâclele Mici, Pâclele Mari, Fierbătorile de la Beciu și Fierbătorile de la Berca.

Cum ajungi la Vulcani Noroiosi ?

Pentru a ajunge la Vulcanii Noroioși, trebuie să mergeți pe DN 10 (Buzău-Brașov), să ajungeți în localitatea Sătuc (comuna Berca), iar de aici să mai parcurgeți încă 20 de km.

Harta Vulcani noroiosi din Buzau

Cazare în zona Vulcanii Noroioși

Intrucat zona a devenit o atractie turistica, poti gasi cazare in zona vulcanilor noroiosi sau direct in Buzau.

Poți alege cazare direct în Buzău iar de aici poti avea ca punct de plecare pentru a vizita și alte obiective turistice din zonă, ori cazare direct în zona vulcanilor noroioși.

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici reprezintă una dintre cele mai interesante rezervaţii naturale din Europa, fiind desfăşuraţi în cadrul Subcarpaţilor de Curbură. Vulcanii Noroioşi constituie unul dintre cele mai interesante monumente ale naturii din judeţul Buzău.

Daca inca nu ai vizitat Vulcani Noroiosi este timpul sa iti faci drum in judetul Buzau din Romania pentru o aventura inedita printre vulcanii noroiosi.

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

MyElectrica login aplicatie Electrica Furnizare

Cum te loghezi in aplicatia MyElectrica...

Black Friday la eMag are loc vineri 10 Noiembrie

Black Friday la eMag are loc...

Cetatea Brasov – obiectiv turistic pe Dealul Straja

Cetatea Brasovului este un obiectiv turistic...

Webcam Gara de Nord Bucuresti

De curand avem un webcam din...

Complex Paradisul Acvatic Brasov – Pret si Program

Complex Paradisul Acvatic Brasov este un...

Partia Buscat webcam live partie

Webcam live de la partia Buscat....