Cetatea Medievală Râşnov – Contact & Program

on

- Advertisement -

Cetatea Medievală Râşnov este un obiectiv turistic din orasul Rasnov ce reprezinta o adevarata atractie pentru turistii din Romania si din afara tarii.

Despre Cetatea Rasnov

Cetatea a fost construită în 1335 ca parte a unui sistem de apărare pentru satele din Transilvania expuse invaziilor exterioare (în special din partea turcilor și a tătarilor).

Zidurile sale, înalte de 5 m, includeau nouă turnuri defensive. Nu are un stil arhitectonic consacrat, dacă citim recenziile turiștilor, dar important este faptul că a fost ridicată din piatră și cărămidă, pe un deal stâncos, fiind astfel greu de cucerit.

În spatele  zidurilor cetății Râșnov, există un set de case joase, asemănătoare unui sat în miniatură, iar cele mai multe dintre ele au fost restaurate pentru a găzdui vizitatorii. O fântână adâncă de 140 de metri a fost săpată aici de deținuți turci de ani de zile în schimbul libertății lor.

- Advertisement -

În secolul al XVII-lea, interiorul cetăţii a fost organizat ca o mică aşezare cu locuinţe, şcoală, capelă și fântână, putând astfel asigura traiul cvasinormal al populaţiei pe termen lung.

cetatea rasnov

Program vizita la Cetatea Râșnov

Cetatea Rasnov este vizitata an de an de nenumarati turisti iar in sezonul cald, puteți vizita cetatea din mai până în octombrie, de luni până duminică între 09:00 și 19:00;

În sezonul rece, din noiembrie până în aprilie, de luni până duminică între 09:00 și 17:00;

Pret bilete la cetatea Rasnov

Intrucat a devenit un obiectiv turistic cetatea Rasnov poate fi vizitata oricand doriti respectand programul de vizitare iar pentru a intra este necesar sa platim o taxa la intrare dupa cum urmeaza:

Pentru intrare, adulții vor plăti 10 lei pe bilet, copii, elevii și studenții 5 lei. Taxa de fotografiat sau filmat este de 5 lei, iar fisele pentru binoclu doar 2 lei.

Contact Cetatea Rasnov

  • Adresa: Cetatea Râșnov, Râșnov 505400, România
  • Telefon cetatea Rasnov Brasov: 0040268230115 0040740510665
  • Program de vizitare: zilnic, 9:00 – 17:00

In acesta perioada Cetatea Rasnov poate fi inchisa temporar datorita lucrarilor de restaurare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Partia Buscat webcam live partie

Webcam live de la partia Buscat....

Salina Slănic Prahova – Program si pret bilete 2023

Salina Slănic Prahova reprezinta un obiectiv...

Salina Turda – Program si pret bilete 2023

Salina Turda reprezinta punctul de atractie...
WebTur Media