Castelu Huniazilor sau castelul Corvinilor a devenit una din principalele atractii pentru turistii care ajung in zona Hunedoarei.
Castelu Huniazilor este un castel mediaval impunator ce poate fi vizititat dupa un program stabilit si care ne ofera o priveliste minunata asupra imprejurimilor daca este sa lasam la o parte frumusetea arhitecturala.
Castelul Huniazilor program si tarife vizitare
Asa cum spuneam in paragraful de mai sus, Castelul Corvinilor sau Huniazilor poate fi vizitat dupa un program stabilit de administratorii castelului, program de vizitare ce include accesul in curtea interioara si incaperile castelului.
Programul de vizitare Castelul Huniazilor:
- Luni- 12.00 – 20.00
- Marți-Duminică – 09.00 – 20.00
Vizitarea Castelului Corvinilor presupune atenție sporită din partea dumneavoastră!
Arhitectura scărilor și a căilor de acces poate fi periculoasă pentru copii, vârstnici și pentru persoanele cu dificultăți locomotorii.
Tarife de acces la Castelul Corvinilor sau Huniazilor
Pretul biletelor pentru o vizita la Castelul Corvinilor din Hunedoara:
- Adulti – 40 lei
- Elevi/studenți – 10 lei (carte/carte de identitate vizate pentru anul în curs)
- Pensionari – 20 lei (pe baza cuponului de pensie)
- Taxa foto – 6 lei
- Taxa video – 20 lei
- Taxa ghid limba romana – 40 lei
- Taxa ghid de limbi straine – 70 lei
- Album foto/Taxa operator – 130 lei/oră
- Taxa ghid multimedia (ghid audio) -11 lei
Tarife pentru grupuri:
Grup organizat: minim 20 persoane;
- Adulti – 30 lei/pers.
- Pensionari – 15 lei/pers.
- Elevi/studenți – 7 lei/pers.
Unde este situat castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor
Monumentul este situat în România, în partea sud-vestică a Transilvaniei, în centrul judeţului Hunedoara, în partea sud-vestică a oraşului la adresa: Curtea Corvineștilor nr. 1-3, Hunedoara 331141
Ce poti vizita la Castelul Huniazilor
Turnul nou de poartă, de forma rectangulară, turn care impresioneză prin masivitate, în zona parterului având aspectul unui spațiu boltit, fiind remarcată prezența locului de gardă, unde este și o vatră de foc.
Inchisoarea castelului unde poti vizita camerele de tortura din acele vremuri. Loggia Matia se află la ieșirea din Turnul nou de poartă, în partea stânga, fiind considerată cea mai timpurie manifestare, în domeniul arhitecturii, a Renașterii.
Camera domnițelor, se află plasată la primul nivel al Turnului nou de poartă, deasupra coridorului de intrare în Castelul Corvinilor.
Pe latura vestica a castelului, intalniti Palatul mare. Acesta cuprinde Sala Cavalerilor, in trecut functionand ca sala festiva si sala de judecata, care gazduieste statuia lui Iancu de Hunedoara. O a doua sala este Sala Dietei, accesul in cadrul careia se face printr-o scara in spirala.
Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor este unul dinte cele mai populare obiective turistice din judeţul Hunedoara care în fiecare an atrage sute de mii de turişti ce vin plini de entuziasm şi curiozitate. Castelul este situat în partea de S-V a Transilvaniei, pe ultimele ramificaţii ale munţilor Poiana Ruscă.
Daca ajungi in Hunedoara poti face o vizita la Castelul Huniazilor intrucat ai ce vizita si cu siguranta imprejurimile vazute din impunatorul castel te vor fascina.
Iti recomandam sa vizitezi si Castelul BRAN situat langa Brasov
De-a lungul timpului au avut loc numeroase restaurări şi modificări, transformându-l într-o aşezare luxoasă ce transmite un aer regal şi puternic de la prima vedere.
Castelul Corvinilor a fost construit în secolul XV, în vremea lui Ioan de Hunedoara, în locul unei fortăreţe vechi de pe Dealul Sânpetru. Urmaşii voievodului transilvan şi principii care au domnit în Transilvania i-au adus numeroase modificări şi îmbunătăţiri.
Castelul Corvinilor, reeprezinta o parte importantă a patrimoniului cultural al României și este un simbol al istoriei bogate și al moștenirii arhitecturale a țării. Acesta este un testament al rezistenței și creativității oamenilor care l-au construit.