Destinatii

Obiective turistice in Busteni

Care sunt principalele obiective turistice din statiunea Busteni ?

Bușteni este un oraș în județul Prahova, România, format din localitățile componente Bușteni și Poiana Țapului. Este localizat pe Valea Prahovei, la poalele Munților Bucegi, care au altitudinea maximă de 2.505 m.

Analizam in cadrul acestui articol care sunt obiectivele turistice din Busteni si ce poti face in statiune daca alegi sa iti petreci vacanta in Busteni Prahova.

Activitati si obiective turistice in Busteni

Ce poti face in Busteni daca ploua sau daca iti doresti sa parcurgi anumite trasee montane.

Castelul Cantacuzino

Castelul Cantacuzino din Bușteni este situat în cartierul Zamora, pe strada cu același nume. Edificiul are o mare valoare arhitectonică, istorică, documentară și artistică.

castelul cantacuzino

Castelul Cantacuzino a gazduit multe expozitii pentru iubitorii artelor frumoase, unele din ele fiind cu lucrari realizate de marii pictori Pablo Picasso si  Salvador Dali.

Sfinxul

Este printre pricipalele atractii turistice in Busteni si un loc perfect de explorare pentru cei pasionați de hiking si rezistenti, acesta aflându-se la 2216 m altitudine.

Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

sfinxul

Crucea de pe Caraiman

Un alt obiectiv turistic il reprezinta Crucea din masivul Caraiman. La Crucea Eroilor Neamului se poate ajunge din Bușteni, cu telecabina Bușteni-Babele (12 minute) până la Cabana Babele, iar de acolo se merge pe traseul marcat până la Crucea Eroilor. De asemenea, se poate urca pe traseul turistic marcat, de pe Jepii Mici (4 ore/4 ore și jumătate; accesibil doar vara, interzis iarna).

La crucea de pe Caraiman se mai poate ajunge cu telecabina Peștera-Babele (8 minute), sau urmând traseul cu marcaje turistice de la Piatra Arsă (1 oră și jumătate), respectiv Vârful Furnica – Telecabina Cota 2000 (2 ore și jumătate), sau pe traseele turistice marcate de la cabana Omu.

crucea caraiman

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlătoarea se află la o altitudine de 1100 metri, în apropierea orașului Bușteni. Este o cascadă formată de pârâul Urlătoare. În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.

In fiecare an cascada Urlatoarea atrage turisti din Romania dar si de peste hotare.

Cum ajungi la cascada Urlatoarea ?

La Cascada Urlătoarea se poate ajunge pornind din stațiunea Bușteni sau din Valea Țapului. Este un traseu ușor, accesibil pentru toate vârstele. Se poate pleca de la telecabina Bușteni-Babele. De aici urmăm drumul ce duce spre cabana Piatra Arsă , denumit de cunoscători și Jepii Mari.

Un alt obiectiv turistic pentru cei ce cauta putina distractie in Busteni, il reprezinta Parcul Kalinderu.

Exista si o diversitate de servicii pe care le pune la dispozitie: ski, snowboarding, tiroliana, restaurante, servicii de parcare. Unul din cele mai mari avantaje este ca parcul e dotat cu instalație nocturna, deci daca vrei sa te distrezi nu doar în timpul zilei, o poți face si noaptea.

Telecabina din Busteni

Principalul punct de interes al statiunii o reprezinta telecabina Busteni care leagă orașul Bușteni de platoul Bucegilor, mai exact de cabana Babele. Este deosebit de utilă turiștilor care anual, în sezonul de vară, încearcă să ajungă cât mai devreme la Babele, la Crucea Eroilor Neamului sau la Vârful Omu.

Tarife telecabina Busteni 2022

TARIFE PENTRU BUȘTENI

 

*preturile sunt valabile pentru anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button