Lacul Vidraru este situat intre Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi (Raul Doamnei, Cernatul si Valsanul, Topologul, rsul Valea lui Stan si Limpedea).
Barajul Vidraru este construit pe lacul Viodraru si este considerat de catre specialisti o adevarata bijuterie inginereasca.
Constructia Barajului Vidraru
Construcția barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate. S-au forat 42 km de galerii subterane. S-au excavat 1. 768. 000 metri cubi de rocă, din care aproximativ 1 milion metri cubi în subteran.
S-au turnat 930. 000 metri cubi de beton, din care 400. 000 metri cubi în subteran și s-au montat 6. 300 tone de echipamente electromecanice. Constructia barajului Vidraru a insemnat din nefericire si pierderea de vieti omenesti.
Lacul si Barajul Vidraru obiect turistic
Ce poti face si ce poti vizita odata ajuns la Lacul Vidraru inclusiv la barajul Vidraru. Avem cateva sugestii prezentate in paragraful de mai jos.
Lacul Vidraru merită vizitat pentru priveliște și pentru apa limpede de un albastru pătrunzător. Pe vreme frumoasă, la Vidraru poți practica sporturi nautice precum : windsurfing, canotaj, schi nautic.
In regiune, turistii pot gasi suficiente oportunitati de cazare la pensiunile construite tocmai cu acest scop. Gazdele le ofera turistilor suficiente ocazii de a se deplasa in grup organizat, acestia devenind ghiduri pentru cei dornici de drumetii.
De la orasul Curtea de Arges venind spre DN1 (comuna Cartisoara, SB), drumul care trece prin fata uzinei hidroenergetice Vidraru, pe baraj, urmat prin dreapta lacului Vidraru este spectaculosul Transfagarasan.
Lacul vidraru pe harta
Cum ajungi la Brajul Vidrau
Daca inca nu ai vizitat lacul Vidraru si barajul Vidraru iata cum poti ajunge la acest obiectiv turistic vizitat de nenumarati turisti din Romania si de peste hotare.
Accesul la Barajul Vidraru se poate realiza pe 2 căi:
- pe DN7C dinspre Curtea de Argeș – Arefu
- pe DN1 dinspre Sibiu – Cârțișoara, unde drumul se continuă spre Transfăgărășan, însă această cale de acces este deschisă doar 6 luni pe an.